Yeni Amasyaspor Lige Erken Havlu Attı ! - Gezelim Görelim Amasya

Haber

Test Footer

Yeni Amasyaspor Lige Erken Havlu Attı !

SEZON BİTTİ

Çooookkk uzun konuşmak gerekir belki şu iki yıllık sürece ama biliyoruz ki ne yazdıklarımız birilerinin umurunda, ne de sizlerin değerli yorumları…!

“Öncelikle kurulan kadrolardan bahsedelim”

2014-15
1. Kastamonuspor1966 / 64 puan
2. Yeni Amasyaspor / 50 puan
Yeni Amasyaspor 1. Amatörde şampiyon olan kadronun önemli isimleri ile yine bir önceki sezon BAL’da şampiyonluk yaşayan Seyhun, play off oynayan Cüneyt ve Şahin, 3.ligden Muzaffer, Sefa, Orhan Gazi, Ahmet, Bünyamin, Oğuzhan, 2. Ligden Burak Akdiş ve 1. Ligden de Sani ve Debola gibi isimlerle şampiyonluk mücadelesi verdi. 14 puan fark ve iki hoca ile sezon tamamlandı. Sezon sonu anladık ki profesyonel ligden topçu getirmek şampiyonluğu getirmedi. Gelen oyuncular takımlarıyla liglerinde orta sıralarda adeta stresten uzak bir sezon geçirmişlerdi. Şampiyonluk stresi ise bambaşka olduğu için onu kaldırabilecek oyuncular alınmalıydı.

2015-16
1. Erbaaspor / 58 puan
2. Yeni Amasyaspor / 58 puan
Sayın Ödübek önceki sezon şampiyonluğu kazanmak için profesyonel ligden futbolcu transfer etmenin çare olmadığını anlamış olacak ki, Ahad KÖMÜRLÜOĞLU ile birlikte sezona BAL şampiyonluğu yaşamış, o stresi kaldırabilecek isimleri transfer etti. Önceki sezon BAL’da şampiyon olan takımlardan Sultanbeyli Bld’den Şakir ve Ayhan, Tekirdağspor’dan Hasan, Kastamonu1966’dan Samet, Ergin, Azmi, Gabira, Düzcespor’dan Ahmet Turan gibi oyuncularla iskelet oluşturulmuş, Barış, Cafer, Marco, Ali, Köksal, Karaçengel ve Bikoko gibi isimlerle de sezon İsmail BATUR ile tamamlanmıştı. Bu sezonu ikili averaj ile kaçırsak da gelecek sezona umutla bakıyorduk.

2016-17
1. Güzelorduspor / 63 puan
2. Yeni Amasyaspor / 53 puan
İki sezon boyunca ikincilik ile yetinen takım bu sezona başka bir strateji ile girdi. Takımın başına önceki sezon Kocaelispor’u 3. Lige taşıyan Ergün ORTAKÇI getirildi. Transferler ise O’nun isteği doğrultusunda yapılmaya çalışıldı. Bu doğrultuda Rasim, Kaan, Emin Gül, Emin Bakan, Engin Gülle, Ali Fırat, Metin Kurt, Mehmet Balban, Umutcan, Simbo, Rıdvan, Hakan, Cumaali gibi isimler transfer edildi. Ergin, Barış, Turan, Ahmet gibi isimlerle de devam edildi. Ancak Türkiye Kupasında gruplara kalınması mı desek yoksa kritik maçları kazanamama alışkanlığı mı desek sezonu yine istenilen yerde bitiremedik. Ergun Hoca devre arası ayrıldı ve sezon Ufuk hoca ile tamamlandı.

2017-18
1. Fatsa Belediyespor / 65 puan
3. Yeni Amasyaspor / 50 puan
Üç sezonluk mücadelenin ardından görevi bırakan Ödübek yerine, takımın başkanlığına Ali İhsan ÜZÜM gelmişti. Taraftar olarak her sezon takımın tamamına yakınının gönderilip sıfırdan kadro kurulmasının yanlış olduğunu, şampiyon olmak istiyorsak iskelet kadronun korunması ve nokta transferlerle de sezona başlanılması gerektiği görüşü hakimdi. Transferden sorumlu menajer ve çalışma arkadaşları tarihin en iyi ekibi olduklarını ve mutlu başarılı günlerin yakın olduğunu, bu sene mutlak şampiyonluğun geleceğini bildirerek daha hoca bile belli olmadan transferlere tüm hızıyla başladılar. Ahmet Özden, Ömer Seis, Ümit Güven, Oğuzhan İçer, Samet Candan, Emre Ekti, Ufuk Hançer, Bahadır Sekizkardeş gibi sezonu vasat geçiren transferler yapılsa da, Uğur, Selim, Emrah, Veysel, Çetiner ve Sani gibi taraftarın takdirini kazanan isimlerde takıma kazandırıldı. Sezon başı transferlerinden sonra Teknik Direktör Arıkdoğan ile anlaşılıp, Osman Bozkurt ile tamamlandı. Netice ise son 4 yılın en büyük puan farkı ve 3. lük…

…ve BU SEZON
Ali İhsan ÜZÜM önce kendi ekibini elden geçirdi. Sonra büyük bir coşku ile şehir havaya sokuldu. Sponsorlar, destekler vs açılış konseri derken hah#BuSeneOlacak galiba dedik. Açıklanan isimlere baktığımızda ise evet evet bu sene kesin olacak dedik. Çünkü geçmiş yıllardan ders alınmış gibiydi. Takımın iskeleti Veysel, Uğur, İsmail, Çetiner, Aslan, Sani, Ali Karaağaç, Selim ve Emrah ile yola devam kararı alınmıştı. Yapılan dış transferlere baktığımızda ise yıllardır gol atma sorunu yaşadığımız göz önüne alınarak bu ligin en büyük golcülerinden Kral Hakan Doğan transfer edildi. Yine kariyerinde şampiyonluklar bulunan Adem, Resul, Erdinç, Ekol, Camara, ile üst liglerin gediklileri İmam, Ramazan, Ünal, Enis, Vedat takıma kazandırılmıştı. Tabi tüm bunlar olumlu hamleler olarak hepimizi mutlu ederken, Emrah’ın sebebi ne olursa olsun gönderilip yerine Camara’nın alınması endişelere sebep oldu. Ve gelinen noktada takımda bir BEYİN olmayışının faturasını daha 4. haftada acı bir şekilde anlamış, lige ise 8. haftada büyük ölçüde havlu atarak anlamış olduk.

Peki sorun nerede. Fatsa gibi Güzelordu gibi biz de bir önceki sezon takımı tanıyan Osman Hoca ile sezona başladık. İç transferde yeniden anlaşılan isimlere herkesin rızası vardı. BAL’da yüzden fazla golü bulunan Hakan Doğan herkesi heyecanlandırmıştı. Yapılan transferlere bakılınca “yaşa Orhan Kelce, adamsın Orhan Kelce” idi. Ramazan ile İmam için neredeyse tüm yorumlar olumlu, Erdinç Bal’da da 3. Ligde de şampiyon olmuş birisi, Selim ve Sani geçen sezonun en etkili iki ismi, ama işte demek ki kriz anında o topu içeri sokacak/sokturacak bir BEYİN olmayınca her şey bir anda alt üst olabiliyormuş onu yaşayarak öğrendik. Birçok maçta gördük ki heyecandan, stresten ne yapacağını bilemediğimizden dünyanın golünü kaçırdık. Bu halde olmamızın tek sebebi bu değil tabi. Küfür konusuna, sahada mücadele edenlerin moralini maç bitmeden bozma konusuna yine değinelim. Bu konuda naçizane bir önerimiz olacak. Malum çekirdek çitletmekten ve küfür etmekten başka hiçbir halta yaramayan bir kitlemiz var maalesef. Bunlara maça gelmeyin desek de olmaz, yasak koysak da. Onlar bu zaman kadar olduğu gibi yine gelecekler ve kendi ana bacıları yokmuş gibi, kendi avratları yokmuş gibi etrafında kızlar aileler yokmuş gibi sahadakine ana avrat sövecekler. O yüzden biz diyoruz ki özellikle forvet oyuncusunu yabancı uyruklu alalım. Çünkü hangi Türk gelirse gelsin bu eşşekliğe dayanamaz. “Onlar işine bakacak kulağını tıkayacak” desek n’olur, sahadakiler de insan nihayetinde. Bu sebeple edilen küfürü anlamayan yabancı gelsin ki en azından odaklanma sorunu yaşamaz. Çünkü futbolun meyvesi gol, gol varsa herşey yolunda demektir…

Burada şunu ikinci kez gördük ki amatöre üst ligden bol bol topçu getirmek tek başına bir anlam ifade etmiyor. Transferde öncelikle bu stresi kaldırabileceğine inanılan isimlere yönelmeli, ilk darbede yıkılmayacak, bu şehrin profesyonel lig özleminden kaynaklanan çok konuşma hastalığına sabredecek isimlerden olmalı. Bu sezon geçti demek hiç içimizden gelmiyor ancak bundan sonraki transfer politikasında bu 5 sezon göz önüne alınmalı. Ali İhsan Başkan için ise ilk dönem yoldan bulduklarını kadroya aldığı için, bu sezon ise belki Emrah’ı elinde tutamadığı, belki taraftarın nabzını ölçemediği, belki de şanssızlığından lig erkenden bitti. Yapılan yorumlar, atılan mesajlara bakıldığında ise taraftar kendisinden razı değil. Bu sezon Yönetim, teknik ekip, futbolcu, taraftar uyumunu maalesef sağlayamadık. ve BİTTİ.

Bundan sonrası için bu işi talip olacak her kim var ise, bu iş sahada biteceği gerçeğini en başta kabul etmeli ve ona göre bu işin altına girmelidir. Tabi yeni yönetimin ilk işi ise artık çok yıpranan ve herkesin iğreti olduğu Yeni Amasyaspor ismine son vermek. Tüm ilçelerin de desteğini alarak Amasya’nın tamamını kucaklayacak bir yapılanma ile yeni bir isim ve yeni bir heyecan ile yeni sezona başlamak.

Saygı ile…



Haber ; Facebook/Amasyanaliz