West Ham United'dan Amasyaspor'a.. - Gezelim Görelim Amasya

Haber

Test Footer

West Ham United'dan Amasyaspor'a..

POTANSİYELİ & KALİTELİ KUMAŞI OLSA DA...!

Futbolda bazen bu iki ana etken iyi yerlere gelmek için yeterli olmayabiliyor. İşte Mert'in de tam böyle bir kariyer hikayesi var.


Henüz 17 yaşındasın. Okul takımı olan Bursa Yolspor'da oynarken bir hazırlık maçında Fenerbahçe gözlemcileri tarafından beğenilip alt yapıya transfer oluyorsun. Fenerbahçe U17 takımıyla özel bir turnuvada Real Madrid ve Chelsea gibi takımlara karşı oynuyorsun. West Ham ve Porsmouth scoutlarının dikkatini çekecek kadar potansiyele sahipsin. Sonra West Ham ile rezerv ligde maçlara çıkıyorsun. Ancak vize ve oturum izni alamadığın için [A takım kalecisine bir maçta 6 gol birden atıp teknik direktörün beğenisini kazanmana rağmen] ülkene geri dönmek zorunda kalıyorsun.


Peki sonrasında... Feleğin ilk çelmesini atlatmak fırsatı Galatasaray'dan geliyor. Ancak bu seferde ortaya çıkan uçuk bir transfer bedeli yüzünden o çelmeyle ikinci kez yıkılıyorsun. 


Bir kez daha ayağa kalkma fırsatı Samet Aybaba'lı Bursaspor'dan gelse de Samet Aybaba ile yolların ayrılmasının ardından Türkiye gerçeği ile A takıma çıkma yerine bir alt kademeye düşürülüyorsun. Al sana bir çelme daha. 


Sonra Yeşil Bursa dönemi başlayınca bu seferde Mersin İdman Yurdu alt yapısına transfer oluyorsun. Burada 13 maç oynayıp 4 gol atarak başarılı olsan da; o istenilen sıçrama yapılamadığı için mi dersin, birileri elinden tutmadığı için mi, yoksa şansızlık mı bilinmez ama 2013 sezonundan itibaren kariyerine amatör olarak devam etmek durumunda kalıyorsun...


Fehmi Mert Girmeç. 1992 doğumlu Uzun lakaplı ve Hugo Almeida stilindeki forvet. İngiltere Premier Ligi ile Bursa SAL arasına sıkışmış bir kariyer hikayesi. Bambaşka bir kariyerinde olabilirdi ancak bu gün bizimlesin. Bu gün burda olman kumaşının kötü olmasından değil elbette. Biz buna kader diyelim. Ve West Ham'a gidecek kadar sahip olduğun potansiyelini belki de yıllardır profesyonel lige hasret kalan bu şehir için yansıtacak olman da kaderinin bir parçasıdır kim bilir. İnşallah bu sefer bizimle o çelmeyi sen atarsın feleğe...


Uzun' un Bal kariyerinde 23 golü bulunuyor;


* 2017-18 sezonu: Kestel Bld. İle 20 maçta 6 farklı takıma 7 gol 


* 2015-16 sezonu: İzmirspor ile 20 maçta 4 farklı takıma 5 gol


* 2014-15 sezonu 2. Yarısı: İzmirspor ile 13 maçta 6 farklı takıma 9 gol


Saygı ile #aanaliz


Haber Facebook AmasyAnaliz 


(Kaynak: goal.com ve tff.org)