Amasyaspor 1968'de Transfer Bombardımanı - Gezelim Görelim Amasya

Haber

Test Footer

Amasyaspor 1968'de Transfer Bombardımanı




TERS AÇI

Amasya 1. Amatör de mücadele edecek Amasyaspor 1968 FK’ da Başkan Metin Genç yapılan iç ve dış transferleri tanıtmaya başladı. 

İç transferde kaleci İsmail Can Bolat (1999), Ahmetcan Yılmaz (2000), Muhammed Berat Çinbolat (2000), Arda Çetintaş (1994) ile geçen sezon devre arası 1877 Alemdağ’ dan transfer edilen İdris Cengiz:(1995) ile tekrar anlaşıldı.

Dış transferde anlaşma sağlanan oyuncular ile ilgili detay vermek istersek;

ilk olarak, İbrahim Timurboğa (1997), Hakan Akyol (1997) ve Recep Kuşcu’nun (1998) Medipol Başakşehir FK alt yapısında değişik yaş gruplarında birlikte oynadığını görüyoruz. Başakşehir U21 ile İbrahim’in 20, Hakan’ın 58 ve Recep’ in ise 23 maçı bulunuyor. 

Sol kanat/forvet oynayan İbrahim için 2010-12 sezonunda BJK alt yapısında oynarken Başakşehir alt yapısına transferi aşamasında övgü dolu haberler yapılsa da, genç oyuncunun beklenen sıçramayı yapamadığını görüyoruz. Son iki sezonu Bal’ da geçiren İbrahim, 2017-18 sezonunda Bal ‘da şampiyon olan Alibeyköy’ün kadrosunda yer almış ancak takımı ile yarım sezonda sadece iki maçta süre alabilmişti. Geçen yıla ise Bal ekibi Sultangazi de başlayan İbrahim burada 8 maçta 1 kez gol sevinci yaşamış, devre arası transfer olduğu Yeşilköy ile son haftaya kadar şampiyonluk yarışında kalsa da kendisi ilk iki maç dışında kadroya dahi girememişti.

Defansif orta saha oyuncusu Hakan da son iki sezonu Bal’da geçirdi. 2017-18 sezonunun ikinci yarısında 2. Grupta mücadele eden Dersimspor’ a trasnfer oldu ve burda 5 maçta oynadı. (Dersimspor grubu 3. sırada tamamladı ve Dersim 62 nin arkasında kalarak doğrudan küme düştü.) Hakan geçen sezon ise Kapadokya Göremespor formasını özellikle ligin ilk yarsındaki 7 maçta giyebildi. (Göremespor 5. Grubu 10. sırada tamamlayabildi ve bu sezon için play out maçı oynadı.)

Ortasaha oyuncusu Recep, 2017 yılında Başakşehir ile 5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. 2017-18 sezonunda 3. Lig 3. Grup temsilcisi Arsinspor ‘a kiralandı ve burada 22 maçta forma giydi. Arsinspor o sezon grubu son sırada tamamlayarak amatöre düştü.

Bu üç oyuncunun ortak yanı 2017 yılına kadar Başakşehir de kaldılar ancak daha sonra 2017-18 sezonuyla birlikte başka takımlara transfer oldular.

Diğer transferlerden kaleci Aziz Turğut (1994), Furkan Gökçe Sürücü (1994) ve Muhammed Oğuzhan Yaman (1998) 2018-19 sezonunu İstanbul Süper Amatör 5. Grup takımlarında geçirdiler. Aynı grupta mücadele eden oyunculardan Furkan İFA, Oğuzhan Avcılar Belediyesi, Aziz İse Reşitpaşa formalarını giydi. Sezon sonu sıralamasına baktığımızda Avcılar Bld. 43 puan ile 3. olurken, İFA 34 puan toplayarak 6. sırada yer aldı. Reşitpaşa ise ligden ihraç edildi.

Orta sahada hem hücuma hem de savunmaya dayalı oynayabilen Furkan Bal' da en son 2014-15 sezonunda Dikilitaş ile mücadele etti. O sezon takımıyla 19 maçta oynadı. 2012-13 sezonunda ise İstanbul Spor Kulübü ile Bal’ da 14 maç oynayabildi ve İstanbul SK ligi son sırada tamamlayarak küme düştü. Oğuzhan ile Aziz ise kariyerleri boyunca sadece İstanbul amatör lig takımlarında mücadele ettiler.

Bir parantez de İdris’ e açacak olursak, 2013 yılında Kasımpaşa ile 4 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. 2014-15 sezonunda Kasımpaşa U21’de oynarken 1 maç süper Lig 1 maçta kupada A takımın formasını giydi. 2015-16 sezonunda 2. Lig ekibi İstanbulspor’a kiralandı. İstanbulspor ile 5 maçta forma giydi. 2016-17 sezonunda ise önce 3. Lig ekibi Silivri’ ye devre arasında ise 2. Lig ekibi Ofspor’a kiralık gitti. Ofspor ile 5, Silivrispor ile 3 maçta şans buldu. Kasımpaşa ile sözleşmesini tamamladıktan sonra o da yeterli sıçramayı yapamayarak 2017-18 sezonunda İstanbul SAL ekibi Araphan ile amatöre dönüş yaptı. Geçen sezona Bal ekibi 1877 Alemdağ ile başlayan İdris devre arasında ise Yeni Amasyaspor’a transfer oldu. Sezonu 6 sı Amasyaspor olmak üzere 12 maç ile tamamladı.

1998 doğumlu Emir Uysal ise geçen sezon Yeni Taşovaspor’da oynadı.

Netice itibariyle yapılan transferleri öyle yağlayıp ballandırmaya gerek yok. Ülke olarak gelen oyuncunun sadece başarısına odaklanma alışkanlığımız malûm. Ama o oyuncu sisteme uyar mı? Yaşı müsait mi? Zor maçları kaldırabilir mi? veya hocanın fikri alınmış mı? Bunlara çoğu zaman bakmayız. Durum böyle olunca da nice oyuncular övgü ile gelirken küfür ile gönderiliyor. Bir oyuncunun Başakşehir’in altyapısında oynamış olması bir şey ifade etmeyebilir. Geçen yıl da Bursaspor alt yapısında oynamış oyuncular gelmişti. Hatta West Ham ‘ın kapısından dönenler, şuan da bir çok takımın önemli parçası olan kaleci Şengezer gibi Kubilay gibi futbolcularla aynı hocalardan eğitim alanlar transfer edilmişti. Ama sonuç ortada: 1. Amatördeyiz. 

Tabi ki burda isim üzerinden kimseye laf söylemiyoruz. Başarısızlığı da bir gruba yüklemiyoruz. Ortadaki başarısızlıkta hepimizin payı var. Bizler sezon sonunda söylediğimizin yarısını sezon başında dile getirebilsydik, belki o yazılanları birileri okur da yapacağı hamleyi bir kez daha düşünürdü.

Burda 97 li 98 li dinamik oyuncuların alınmış olması elbette güzel, onlardan faydalanılacaktır illaki, ancak bu takıma baraj maçını kaldırabilecek tecrübe de şart. Burada anlatmaya çalıştığımız esas konu hedefin doğru belirlenmesi ve o doğrultuda transfer yapılması.

Bu sezon ilk olarak 1. Amatörü lider bitirip baraj maçını kazanmak tek hedefimizdir. Daha önce baraj maçı heyecanını yaşamış, o stresi bilen arkadaşlar olmalı takımda. Bu arada Merzifonspor'un doğrudan ligden düşeceğini düşünenler varsa kocaman bir yanılgı içindedirler. Merzifonspor ilimizi en iyi şekilde temsil edecek ve sezon sonunda BAL 4. Grupta son iki takımdan biri olmayacaktır. 

Ve ayrıca Sayın Levent hocam iki yıl önceki gelişinizde size "bir çok transferi sizden önce yapılmış" hazır takım verilmişti. Al bu takımı şampiyon yap dediler. Siz de bir tane bile eski oyuncunuzu getirmediniz. Doğal olarak da beklenen başarı gelmemişti. Bu sezon daha farklı olacak inşallah. Erdemli olsun, İçel olsun, Mersin İY olsun yakın tarihte hocalığını yaptığınız takımlardan 50 ye yakın boşta oyuncu var. Bu iş ekip işi, ekip varsa başarı var diye düşünüyoruz.

Saygı ile... #aanaliz